Горноджумайското въстание оживява днес в квартал Вароша

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

Днес Благоевград отбелязва 116 години от обявяването на Независимостта  на България с тържествено честване, което ще започне в 11 часа на площад  "Георги Измирлиев". Пред всички паметници на героите, дали живота си за свободата и целостта на Майка България, ще бъде отдадена почит и поднесени цветя.

В 12 часа в квартал "Вароша" ще бъде представена историческата възстановка "Зов за свобода", посветена на Горноджумайското въстание от 1902 година. В нея ще вземат участие представители на регионалните клонове на Национално дружество "Традиция" от цялата страна, както и доброволци.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини