Бидони не с ракия, а с контрабандни цигари спипаха на Лесово

Снимка: Агенция
Снимка: Агенция "Митници"

Голямо количество от 280 000 къса (14 000 кутии) контрабандни цигари в пластмасови бидони откриха митническите служители на Митнически пункт - Лесово при проверка на товарен автомобил. Контролните действия са извършени при съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.

На пункта на входящо трасе в страната пристига товарен автомобил с чужда регистрация, управляван от румънски гражданин. В зоната за митнически контрол водачът с инициали R.B. е представил документи, че превозва транзитно пластмасови изделия - кутии и капаци от Турция за Германия през България и е заявил, че няма друго за деклариране. При проверка на товара със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители селектират подозрителни зони с различна плътност от декларираната стока. Извършена е физическа проверка, при която митническите инспектори откриват между декларираните стоки в товарното помещение 17 недекларирани пластмасови бидони, пълни с контрабандни цигари. В бидоните са установени общо  280 000 къса (14 000 кутии) цигари от различни търговски марки, всички с турски акцизен бандерол.


Контрабандните цигари на стойност близо 100 000 лева са иззети. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница - Бургас, което се провежда от разследващ митнически инспектор и под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини