Тридневен траур заради загиналите двама пилоти във всички структури на МО

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Със заповед на министъра на отбраната Атанас Запрянов дните 14, 15 и 16 септември 2024 г. са обявени за дни на траур в Министерството на отбраната, Българската армия и в структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната. Днешният ден е траурен и зза община Разлог, откъдето е единият загинал - Венцислав Дункин.

В знак на почит към пилотите майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, загинали при катастрофа на учебно-боен самолет L-39ZA, се забранява провеждането на празнични мероприятия, а планираните се отменят.

Министерството на отбраната изказва съболезнования към близките на загиналите.

В петък двамата пилоти загинаха по време на тренировка на авиобаза „Граф Игнатиево”. Днешният ден е траурен и за Разлог, от където родом е единият от отишлите си без време летци, и за Долна Митрополия, където работели.

Часове след злополуката черната кутия на самолета беше открита. Не се знае обаче дали тя може да бъде разчетена тук, или трябва да бъде изпратена в Чехия, от където са машините.

Работи се по две версии - техническа неизправност или пилотска грешка, обяви военният министър Атанас Запрянов. 

Поклон пред паметта им!

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини