Белица празнува с аромат на мед и билки и концерт на Румяна Попова и Меди

Снимка: Илинден Прес, архив
Снимка: Илинден Прес, архив

Седмото издание на празника на община Белица под надслов „С любов и вяра в общите ценности“ ще се проведе на 21 септември. Гостите и техните домакини ще се насладят на феерия от багри, музика, песни и танци в изпълнението на талантливи самодейни състави от региона и страната.

Вдъхновяващи емоции и преживявания ще има с пехливанските борби и детския футбол, които ще се проведат на стадиона в града. Ще има специални игри и забавления за най-малките гости на празника.

Уханието на пъстра кулинарна изложба ще погали небцето на всички присъстващи. На специално подготвени щандове „Произведено в Община Белица“ местните производители ще подредят сувенири, земеделска продукция, млечни изделия, билки и гъби, сладка от горски плодове, пчелен и билков мед.

Дневната програма от 14.00 ч. до 19.00 часа включва празничен концерт на художествено-творчески групи от България, пехливански борби и детски футбол на стадиона, игри и забавления за деца от 6 г. до 12 г. в центъра на Белица, изложба-базар от разнообразна земеделска и екопродукция на местните занаятчии.

Вечерната програма започва в 19.00 часа с инициативата „Пъстра трапеза” - изложба на специалитети от местната кухня. След това на сцената ще запее народната певица Румяна Попова. Кметът Радослав Ревански и негови гости ще отправят приветствия към хората. Тържествена заря ще изгрее над Белица, а за финал е концертът на известния попфолк изпълнител Меди.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Драго
    Ревански работи яко. За разлика от онова Якорудсо леке Драго дето знае само да делат баницата с Марио
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини