Обвиниха рецидивист от Сандански в опит за грабеж в центъра на града

Снимка: istok
Снимка: istok

Районна прокуратура – Сандански внесе в съда обвинителен акт срещу 21-годишния П.П., обвинен в опит за грабеж.

Вечерта на 02.12.2023 г. той бил на улица „Македония“ в Сандански, където забелязал непознат мъж. Решил, че може лесно да се снабди с парични средства, като отнеме чантата му. Рязко се приближил до него и му нанесъл удар с юмрук. Направил опит да издърпа чантата, но пострадалият оказал съпротива.

Междувременно свидетел на инцидента станал полицейски служител, който се намесил. Той разпознал нападателя, известен с криминални прояви, и го отдръпнал от пострадалия.

По случая е било образувано досъдебно производство, а рецидивистът е привлечен към наказателна отговорност.

Извършената съдебно-оценителна експертиза установи стойността на предмета на престъплението – мъжка чанта, портмоне, съдържащо парични средства, и два мобилни телефона, която възлиза на 1540 лева.

Разпитан в хода на досъдебната фаза по делото обвиняемият се е признал за виновен и е изразил съжаление за извършеното спрямо пострадалия.

Понастоящем обвиняемият е с мярка за неотклонение „подписка“ и със забрана за напускане пределите на страната. Предстои делото да продължи в съда.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини