Училище в Разлог с кабинет за деца със СОП, над 2000 са учениците в общината за учебната 2024/2025 г.

Снимка: Община Разлог, архив
Снимка: Община Разлог, архив

Училищата в община Разлог са готови да посрещнат своите ученици за старта на новата учебна година. Над 2000 ученици ще учат в красиви сгради, интерактивни кабинети, с модерни технологии и техника.

"Горд съм, че в Средно училище „Братя Петър и Иван Каназиреви“ заработи кабинет за работа с деца със специални образователни потребности, а обучението по професии се осъществява с модерна техника, съизмерима на европейско ниво, на европейско ниво е и цялостната учебно-техническа база на училищата. Училищната мрежа в общината се запазва и са осигурени достатъчно средства за нормалното протича на новата учебната година“, коментира кметът Красимир Герчев.

Целта на екипа му е повишаване качеството на образованието в община Разлог.

Най-много са учениците в Средно училище "Братя Петър и Иван Каназиреви" – 680, това е едно от малкото училища в страната, което е посланик на Европейския съюз.
В начално училище "Яне Сандански" учениците са 130. Общият брой ученици в НУ "Св. св. Кирил и Методий" е 125.  ученика, а в ОУ "Неофит Рилски " - село Горно Драглище те са 67. В ОУ "Братя Миладинови" - село Елешница ще се обучават 68 ученици.

Професионалната гимназия по МСС посреща Новата учебна година с 213 ученици. През 2024/2025 учебна година училищния праг ще прекрачат 70 нови ученици, записани в VIII клас, в ПГ по транпорт. Учениците в Разложката професионална гимназия "Никола Cтойчев" cа 200.

193 деца за първи път ще прекрачат прага на класните стаи.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини