Здравният туризъм е шанс за бранша да предлага целогодишен и качествен продукт

Снимка: Министерство на туризма
Снимка: Министерство на туризма

„В контекста на международните предизвикателства и събития в световен и европейски мащаб здравният туризъм е сериозна и реална възможност да предложим целогодишен и качествен продукт“, заяви заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева при откриването на XI годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

Темата на тазгодишния форум е „Устойчиво развитие на Здравния туризъм в България – възможности и предизвикателства“, а конгресът се провежда под патронажа на президента на България Румен Радев и с подкрепата на Министерството на туризма и община Бургас. Зам.-министър Георгиева подчерта, че Развитието на здравния туризъм е припознат като един от приоритетите ни за развитие в Националната стратегия за устойчиво развитие на туризма в България за периода 2014 – 2030 г. „Вярвам, че няма друг път за успешното развитие на туристическия продукт на България, освен опазването и използването на ресурсите по възможно най-добрия начин,  непрекъснатото повишаване на качеството, внедряване на иновации и най-добрите световни практики в областта, придържане към политика на устойчиво развитие, стремеж към все по-добро представяне и все по-активни и целенасочени маркетингови дейности“, допълни още Георгиева.

Заместник-министър Георгиева подчерта също, че сред основните предизвикателства пред бранша освен липсата на кадри е и задържането на висококвалифицирани специалисти на работа у нас, затова е необходимо младите хора да бъдат мотивирани да се посветят на професиите в туризма.

 

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини