Осигуриха още над 3,6 млн. лв. за ремонти на улици и ВиК мрежи в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Заместник-кметът на община Благоевград Ася Иванова и министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова-Касабова подписаха вчера нови 5 споразумения на обща стойност 3 668 796,27 лева от държавния бюджет за подобряване на градската среда в областния център.

От тази сума 880 300 лв. са за реконструкция на ВиК мрежи и благоустрояване на улица „Данаил Крапчев“, която се намира в района на V СУ „Георги Измирлиев“.

330 200 лева са отпуснатите средства за реконструкция на ВиК мрежи и благоустрояване на улица „Родолюбие“ в центъра на града. За ул. „Арсени Костенцев“ бяха подписани 3 споразумения, които уреждат  ремонт и реконструкция на ВиК и са на обща стойност 2 458 296,27 лв.

В момента текат процедури по събиране на оферти за избор на изпълнител на тези обекти до 5 септември тази година.

Получените до момента по сключени споразумения средства за финансиране са на обща стойност 1 440 001.01 лева. Те са за 5 обекта - ремонт и реконструкция на улиците „Иван Вазов“, „Иларион Макариополски“ (по тях се работи), „Аргир Манасиев“, „Стефан Стамболов“ и „Св. Иван Рилски“. Работи се и по изграждане на авариен изход на ДГ „Първи юни“.

Община Благоевград има одобрени за финансиране проекти по Инвестиционната програма на МРРБ за подобряване на градската среда на стойност 49 999 800. До момента подписаните споразумения са 22 на обща стойност 22 210 171,67 лв. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини