Много музика, вкусна храна и спортни състезания разкриват красотата на село Бачево

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

Спортни състезания, вкусна храна и много музика. В такава пъстра картина ще се превърне разложкото село Бачево 21 септември (събота). Денят ще бъде изпълнен с красотата на населеното място и вдъхновението на местните хора. Ще се спортува, ще се дегустира домашна храна по автентични рецепти, ще се лее хубава музика, ще има много танци, песни и пъстри тукашни носии. Програмата ще започне с детски футболен турнир, следват състезания по планинско колоездене и планинско бягане, турнир по канадска борба, детска паневритмия.

Кулинарна изложба, отворена за всички желаещи да покажат своите умения в приготвянето на традиционни домашни гозби от Разложкия край, ще зарадва небцето на жители и гости на Бачево. Ще се извърши демонстрация на традиционни техники за изработка на елементи от облеклото на българите. Ще се проведе среща с д-р Анелия Овнарска-Милушева, която е автор на книгата "Думам ти, щерко".

Празничният ден ще бъде украсен и с фолклорна програма със състави от региона и страната, част от празничната програма е премиерата на спектакъла „До Заник“. Ще има и томбола с благотворителна кауза, a за всички жители, гости и приятели на Бачево организаторите са включили в празника хоротека с известните певци Никола Тодоров и Карамфил Божиков.

За всяка една от инициативите може всеки желаещ да се запише. Крайният срок за това е 15 септември.

Музикалното, вкусно, спортно и културно събитие се организира от Община Разлог, Кметство - село Бачево, Народно читалище "Самообразование 1928" и от много доброволци.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини