За първи път българин спечели второто място на колоездачната обиколка По пътя на римляните

За първи път българин спечели второто място на колоездачната обиколка По пътя на римляните
Български състезател намери мяста в топ три в генералното класиране на Международното колоездачно състезание „По стъпките на римляните“ 2024. Заключителната втора част на надпреварата се проведе вчера. Финалът бе изключително оспорван. За близо 3 часа участниците изминаха 134 км по маршрута Баня – Банско – Добринище – Елешница – Разлог.
 
Борислав Хаджистоянов от Разлог е най-младият участник в тазгодишния формат на "По стъпките на римляните" 2024. Той завърши втория етап от състезанието на двадесет и шеста позиция, което е изключителен успех и гордост за Разлог и цялата община. Церемонията по награждаването на финалните победители се състоя на площад „Преображение“ в Разлог. Победител във втория етап бе немският състезател Алберт Гатеман. Победител в генералното класиране стана 19-г. румънски състезател Алин Тодер, той е и най-младият участник, печелил състезанието. Второ място в генералното класиране е за българския състезател Йордан Петров от отбора на „Хемус-Троян“. Той е първият българин, който се класира в топ 3 на генерално класиране в издание на „По стъпките на римляните“. На трето място в генералното класиране бе поставен датският състезател Матц Шултц Йоргенсен.
 
В категорията „Най-добър катерач“ победител бе македонският национал Димитър Йовановски. В категорията „Най-активен състезател“ първенец бе немският колоездач Доминик Рьодер. За „Най-добър млад състезател“ отличен бе Алин Тодер. „По стъпките на римляните” 2024 събра най-добрите колоездачи от цяла Европа да се състезават по историческите пътеки на римските легиони в Разлог, Баня, Банско и Добринище. В надпреварата участие взеха общо 16 отбора.
 
Международното колоездачно състезание „По стъпките на римляните“ 2024 се организира съвместно от Община Разлог, екипа на хотел „Хот Спрингс“ село Баня, Българската Федерация по Колоездене, фирма „Долчини Про Тийм“, Община Банско и други съмишленици.  През двата състезателни дни, в които се проведе колоездачното състезание, жителите и гостите на Разлог и региона имаха възможността да бъдат част от уникалната атмосфера на състезанието.
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини