ЦИК започва регистрация на партии и коалиции, двете ДПС-та в битка да подадат първи документи

Снимка: Стопкадър, NOVA
Снимка: Стопкадър, NOVA

Централната избирателна комисия започва днес да регистрира партии и коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. От ЦИК обявиха, че приемът на документи ще продължи до 11 септември.

Напрежение се очаква около двата лагера в ДПС, които от няколко дни са пред всички входове на парламента. След разделението в партията на подкрепящи почетния председател Ахмед Доган и такива, които подкрепят Делян Пеевски, сега двата лагера се състезават кой първи да регистрира политическата формация. 

Късно снощи Делян Пеевски изпрати съобщение до медиите. В него той твърди, че „ДПС–Ново начало" вече е факт. В 00:05 на 2 септември подадохме електронно подписано заявление за регистрация за предстоящите избори за 51-о Народно събрание. Ние сме иновативни и модерни. Заедно сме в името на хората. Винаги ще бъдем до хората и ще работим за хората. Най-хубавото предстои!”, заяви Пеевски. Представители на младежката организация, които подкрепят Пеевски, бяха категорични тази сутрин, че те са първи пред парламента, защото дошли още в петък вечерта. Те увериха, че няма да отвръщат на провокации от другия лагер.  

Край сградата има жандармеристи, които да следят за спазването на обществения ред и да не допуснат сблъсъци между представителите на двете ДПС-та. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини