Най-красивата автентична българска носия се намира в Разлог

Снимка: Асен Великов
Снимка: Асен Великов
Най-красивата автентична празнична носия на България се намира в Разлог. Тя е притежание на Светла Бонкова, която спечели призовите места в конкурса на Международния фестивал на фолклорната носия в Жеравна. 
 
Сред 23 000 участници и красиви носии Разлог получи две първи награди в конкурса за автентични носии: за празнична невестенска носия – аба, и за накит за глава – тепелък.
 
"Наградите ни правят много горди, че в най-българското време на един обичан фестивал с хиляди участници, облекли народни носии и прекрачили век и половина назад, се откроява разложката красота. Благодаря на Светла Бонкова, че съхранява, популяризира и обогатява автентичното, безценно наследство на Разлог", заяви кметът Красимир Герчев.
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. erty
    Най-убава е оти половината разложка носия е якорудска
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини