Тази есен Благоевград посреща най-големия випуск студенти на АУБ

Снимка: Пресцентър, АУБ
Снимка: Пресцентър, АУБ

Американският университет в България отбелязва началото на новата учебна година с най-големия си випуск досега - 356 студенти от 22 държави. Това представлява ръст от 18% спрямо миналата година и е доказателство за престижа и висококачественото образование, което АУБ предлага. За първа година университетът посреща студент от Мозамбик, което допълнително обогатява културното многообразие в кампуса. Освен първокурсниците, 30 студенти по програми за обмен от 11 държави се присъединяват към академичната общност.  

Новият випуск демонстрира глобално мислене и социална ангажираност. Сред студентите са активист от Северна Македония, борещ се за образователна реформа, ученичка от Косово, посветила се на подкрепата на жертви на насилие, националната баскетболистката от Албания, която е пример за спортен дух и fair play, както и победителката в АУБ състезанието за таланти MultiTalent Quest.  

Към тях се присъединяват и академични постижения от световно ниво - лауреатът от олимпиадата по математика в Грузия, и негов сънародник - победителят в състезание по програмиране и роботика в Сингапур; както и победителят на национален кръг по траитлон в Калининград. Тази комбинация от академични успехи, спортни постижения и социална ангажираност обещава да направи АУБ още по-динамично място за учене и развитие 

И тази година 96% от студентите се възползват от финансова подкрепа от университета, което е част от мисията на АУБ да осигури достъп до висококачествено образование за всички талантливи студенти, независимо от тяхното финансово състояние.  

Новите студенти пристигат в Благоевград през уикенда, а в неделя с прием за тях и техните родители официално ще бъде открита традиционната седмица на ориентацията. През идната седмица студентите ще опознават общността на АУБ, Благоевград и България чрез разнообразни събития и инициативи.   

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини