Колоездачи от 16 елитни европейски отбора се състезават по стъпките на римляните край Разлог и Банско

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог
За седма поредна година ще се проведе Международното шосейно колоездачно състезание “По стъпките на римляните”. Надпреварата, която събира все повече участници, ще се проведе на 31 август (събота) и на 1 септември (неделя).
 
Най-добрите колоездачи от Европа ще се състезават по историческите пътеки на римските легиони в Разлог, село Баня, Банско и Добринище. Представители на 16 отбора ще застанат на старта в преследване на първото място. Жители и гости на региона ще станат част от уникалната атмосфера на състезанието. 
 
Стартът ще бъде даден в събота в 15:15 часа в град Разлог. Колоездачите ще изминат 126 км за около 3,5 часа по маршрут Баня – Разлог – Банско. Предвид високото състезателно ниво на отборите, се очаква оспорван финал на площад “Преображение” в Разлог. След него ще се проведе и официално награждаване на победителите от първия етап, а програмата ще продължи с концерт на фолкзвездата Камелия, с който ще завърши „Фестивално лято 2024“ в Разлог.
 
В първия състезателен ден ще се проведе и съпътстващо колоездачно състезание - майсторско управление на велосипед, ще участват деца от община Разлог.
 
Всички деца под 18 години, които искат да се състезават, ще бъдат допуснати до колоездачната надпревара в центъра на града.
 
Втората част на спортното събитие започва в неделя пред хотел „Хот Спрингс“ в 10:00 часа. За 3 часа велосипедистите ще изминат 134 км по маршрут Баня – Банско – Добринище – Елешница – Разлог. Церемонията по награждаването на финалните победители ще се състои отново в центъра на Разлог от 13:30 часа.
 
“По стъпките на римляните” е приключение, което има за цел да покаже най-красивите райони в България, които я превръщат в предпочитана туристическа дестинация. Разлог и регионът предоставят безброй възможности за разнообразен туризъм във всеки един сезон.
 
За обезпечаване сигурността на участниците в колоездачното състезание се въвежда временна организация на движението по трасето, преминаващо през град Разлог.
 
На 31.09.2024 г. (събота) от 14:00 до 19:00 часа и на 1.09.2024 г. (неделя) от 09:00 до 15:00 часа, съгласно одобрен от ОДМВР-Благоевград и ОПУ-Благоевград Проект за временна организация на движението, се преустановява спирането и паркирането на превозни средства на ул. “Христо Ботев”, ул. “Опълченска” (в участъка от ул. “Христо Ботев” до кръговото кръстовище) и ул. “Гоце Делчев”, които следва да бъдат изцяло освободени в периода от 13:00 до 19:00 часа.
 
През втория ден от състезанието от 10:00 до 13:30 часа се преустановява спирането и паркирането на превозни средства на ул. “Христо Ботев” в Разлог. Състезанието се организира съвместно от Община Разлог, екипа на хотел „Хот Спрингс“ село Баня, Българската Федерация по Колоездене, фирма „Долчини Про Тийм“, Община Банско и други съмишленици.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини