Спасителният хеликоптер помогна на пострадала под връх Вихрен жена

Снимка: ПСС - отряд Банско
Снимка: ПСС - отряд Банско
Жена пострада тежко в Пирин планина вчера и това наложи намесата на спасителния хеликоптер за оказване на медицинска помощ. Това бе и първата екстремна акция на “България Хели Мед Сървиз’ ЕАД в Пирин. пилотите и дежурният медицински екип бяха активирани за оказване на спешна помощ по въздух на пострадалата жена.
 
Хеликоптерът за Спешна медицинска помощ по въздух излетя в 18:10 часа от Оперативна база - София към района на Малкия казан под връх Вихрен в Пирин, където се оказа помощ на място.
 
Поради силно пресеченият планински терен се наложи транспортирането с хеликоптера на два екипа на Планинска спасителна служба - отряд Банско за пренасяне на пострадалата жена на удобна за кацане и претоварване експлоатационна площадка. Планинската операцията бе отлично координирана между “България Хели Мед Сървиз” ЕАД и ПСС. Ранената жена бе успешно транспортирана до УМБАЛ „Св. Анна” за последващо лечение.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини