Пожарът в Малешевска планина все още не е овладян

Снимка: Национална асоциация на доброволците
Снимка: Национална асоциация на доброволците

Пожарът в Малешевска планина не е овладян, на моменти продължава да се разгаря в посока на селата Цапарево и Кърпелево. Днес ще продължи битката с огъня на стотици пожарникари, военни, горски и доброволци. Огънят лумна във вторник по обяд над село Микрево и бързо се разрасна.

„С променлив успех са действията ни. Понякога успяваме да го задържим в дерето, но при вятър и високи температури огнената стихия пак тръгва нагоре в посока на границата със Северна Македония. Направихме просеки и няма опасност за село Цапарево. Жителите му и тези на Кърпелево бяха евакуирани още във вторник вечерта, за да гарантираме тяхната безопасност", каза тази сутрин кметът на община Струмяни - Емил Илиев.

През деня отново ще е много горещо, но се очаква и дъжд в Пиринския край, който може да помогне в борбата с пожара. Периметърът на пожара е голям и затова има нужда от повече хора, които да обхождат вече обработени места и да ги обливат с вода. Продължават да се правят и просеки с булдозери.

Доброволците трябва да спазват стриктно инструкциите на компетентните органи на място и да са с добра защитна екипировка. В община Струмяни е обявено бедствено положение до 6 август.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини