Община Благоевград вече приема заявления за подмяна на отоплителни уреди

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
Община Благоевград започва прием на заявления за подмяна на отоплителните уреди на дърва и/или въглища с климатици, термопомпи и печки на пелети. Целта на проекта е да се подобри качеството на атмосферния въздух на територията на общината чрез подмяна на печки и котли на твърдо гориво с алтернативни екологични източници на отопление, които ще допринесат за намаляването на вредните емисии на фини прахови частици от битовото отопление на твърдо гориво.
 
Подробна информация относно условията за кандидатстване, както и образците на необходимите документи са публикувани на официалната страница на община Благоевград и са достъпни на следния линк: https://www.blagoevgrad.bg/category/410/proekt-podobriavane-kachestvoto-na-atmosferniia-vuzduh. Приемът на заявления започна вчера и ще продължи три месеца - до 23.10.2024 г.
 
Община Благоевград ще проведе пресконференция с цел разясняване на условията за участие на 29.07.2024 г. (понеделник) от 15:00 ч. в Зала „22-ри септември“.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини