Община Банско финансира с почти 300 000 лева ремонта на детска градина

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Kметът на община Банско Стойчо Баненски подписа договор за извършване на цялостен ремонт на Детска градина „Здравец", филиал ДГ 1 (Голева детска градина) в града. Фирмата изпълнител, спечелила обществената поръчка, е „Градив 77" ЕООД.  Общата  стойност на инвестицията е 293 827,52 лв., а средствата са осигурени изцяло от общинския бюджет.

Срокът за изпълнение на ремонта е до 70 календарни дни, считано от датата на сключване на договора. Реализирането му е част от управленската програма на Баненски, свързано с модернизация на сградния фонд на община Банско и подобряване на грижата за децата. Целта на кметския екип е в този мандат да се ремонтират и обновят повечето детски заведения в общината.

„Детската градина е построена през 80-те години на миналия век и оттогава не е правен цялостен ремонт на електрическата инсталация и интериора на сградата, а така и на дворното пространство. С този значим проект ще осигурим по-безопасна, комфортна и привлекателна среда за най-малките жители на Банско", заяви кметът Стойчо Баненски.

Със средства от ПУДООС в детската градина ще бъдат изградени нови зони за игра на открито, което ще допълни цялостната съвременна визия на детското заведение.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини