Джо Байдън хвърли кърпата, оттегли се от президентската надпревара в САЩ

Джо Байдън
Джо Байдън

Джо Байдън се откаа от президентската надпревара през 2024 г. Това съобщи самият той в профила си в социалната мрежа Х. Той предлага вицепрезидента си Камала Харис за кандидат за президент.

Вотът ще е на 5 ноември. Джо Байдън трябваше да се изправи срещу Доналд Тръмп, който натрупа преднина след неуспешния за Байдън дебат. Сед това дойдоха и критиките към Байдън, появиха се и откровени призиви настоящият президент на САЩ да не се впуска в битка за втори мандат. 

В резултат на това изборите навлизат в непозната територия. Байдън обяви, че повече няма да се стреми да влезе в Белия дом.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини