Времето с две лица днес - в 13 области има риск от порои, в други 8 - от опасни жеги

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Жълт код за обилни валежи с гръмотевици и високи температури днес в е обявен за 13 области на страната. Лошото време се очаква да засегне района на Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Търговище, Силистра, Русе, Габрово, София-област, София-град, Кюстендил, съобщават от Национален институт по метеорология и хидрология. В областите Бургас, Ямбол, Кърджали, Хасково, Смолян, Стара Загора, Пловдив, Благоевград е обявен жълт код за високи температури. 

От запад на изток през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Облачността над по-голямата част от страната ще бъде купеста и купесто-дъждовна. Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, гръмотевични бури и градушки. Предимно слънчево ще бъде в Югоизточна България и по морския бряг. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, който постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и в Дунавската равнина ще се усили. Максималните температури ще са между 31° и 36°, в София - около 31°.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, на места интензивни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 25°, на 2000 – метра около 21°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 30°-31°. Температурата на морската вода е 28°-29°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини