Пожар изпепели необитаема къща в село Цапарево, три екипа огнеборци се борят със стихията

Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук

Необитаема къща лумна в пламъци в село Цапарево, община Струмяни. Сигнал за инцидента е подаден следобед на телефон 112. Веднага към мястото на огнената стихия са потеглили екипи на РСПБЗН-Сандански. Населеното място се намира на 28 километра от Сандански.

"Добре е, че се намериха достатъчно хора, които да помагат за гасенето. В момента има три екипа огнеборци. Засега се локализира пожарът, но всичко в къщата и около нея е изпепелено. Засега поне са спасени съседните постройки. Изгорялата постройка не се обитава, няма пострадали хора", заяви преди минути кметът на село Цапарево - Димитър Вълков.

Все още не е ясна причината за огнената стихия, но най-вероятно става въпрос за човешка небрежност. Управникът на селото сподели, че край Цапарево има още един пожар, с който борбата на пожарникарите продължава.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини