Как се преде на рудан? Отидете в Банско, за да ви научат на този стар занаят

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско
Вълнуващото лято за туристите в Банско продължава и този уикенд. Днес гостите на града под Тодорка ще могат да видят демонстрация на предене на рудан /чекрък/ във времето от 17:00 до 19:00 часа. Всеки ще може да опита да направи това, което ще му покажат местни майстори на този занаят.
 
В същото време ще се правят и демонстрации на дърворезба. Туристите ще станат свидетели на това как се изработват красиви дървени произведения и ще научат повече за това древно изкуство.
 
Тези стари занаяти ще се демонстрират под съпровода на фолклорна програма. Народната музика и танците ще завладеят центъра на Банско във времето от 18:00 до 19:00 часа. Гостите ще имат възможност да научат някои от най-известните български народни хора.
 
Художествена изложба има в Туристическия информационен център. От от 19 до 23 юли може да се разгледат красивите картини на талантливия художник Васил Харлампиев.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини