Радина Величкова е най-бързата девойка в Европа на 100 м

Радина Величкова е най-бързата девойка в Европа на 100 м

Българката Радина Величкова спечели златния медал в бягането на 100 метра при девойките на европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години в Банска Бистрица, Словакия.

16-годишната Величкова финишира за 11.46 секунди, с което постави национален рекорд на България при девойките и донесе първа титла на страната ни в тази възрастова група от европейско първенство.

Втора след българката финишира французойката Шаде Лапорал с 11.54 секунди, а тройката бе допълнена от естонката Мия От с 11.62 секунди.

Половин час преди триумфа на спринтьорката България спечели и първия си медал на шампионата. Той бе завоюван от Християн Касабов в бягането на 110 метра с препятствия, който се нареди трети при юношите.

Варненецът финишира за 13.47 секунди, като за място на почетната стълбичка изпревари с една хилядна британеца Тоби Райт.

Шампион стана италианецът Киян Ескалона с 13.22 секунди, а втори остана французинът Люка Домерге с 13.34 секунди.

Във финала на 100 метра с препятствия при девойките Ива Деливерска завърши на пето място. Българката постигна време от 13.47 секунди, което бе с три стотни по-добро от резултата ѝ в полуфиналите по-рано през деня.

Европейска шампионка в дисциплината стана представителката на домакините Словакия Лаура Фърличкова с 12.97 секунди. Сребърният медал е за полякинята Зофия Ройек с 13.33 секунди, а бронза взе французойката Оксан Кинге с лично постижение от 13.37 секунди.

Източник:dnes.bg

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини