Съдят кмета на Дупница за заплаха към полицейски шеф

Първан Дангов, снимка: Илинден прес
Първан Дангов, снимка: Илинден прес

Кметът на Дупница Първан Дангов ще бъде съден за закана към началника на полицията в града Йордан Зарев. От прокуратурата са внесели в съда обвинителен акт срещу Дангов за закана с престъпление, отправена към длъжностно лице и негови близки, съобщава „Лекс“. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда до 5 години затвор.

Поводът за заканата е извършвана проверка от Районното управление на МВР в Дупница, при която са изискани документи и е изпратена призовка на кмета Дангов. На 15 март Дангов се обадил на шефа на полицията и му заявил: „Щом искаш война, ще имаш война. Ще те приключа и съсипя – теб и твоите близки!“.

"Освен  срещу временно изпълняващия длъжността началник на Районното управление в Дупница, заканата е отправена и към негови близки - семейството му", заяви преди време, при повдигането на обвинението, зам. районният прокурор Радостина Стоянова, цитирана от БТА. Тя допълни, че за това престъпление е предвидено наказание "лишаване от свобода" до пет години.

Първан Дангов е кмет на Дупница от БСП, който за втори път управлява града. Освен на последните местни избори през 2023 г., той беше кмет и в периода от 2003 г. до 2007 г.

Преди месец той окачи на пилона пред общинската сграда руското знаме, редом до българското и до това на ЕС. И двата пъти флагът е бил свален от Николай Табаков, общински съветник от ДБ и кандидат-депутат.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини