Международно лятно училище се проведе в ЮЗУ

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

Катедра „Химия“ към Природо-математическия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ бе домакин на Международно лятно училище в рамките на CEEPUS мрежата, координирана от Университета в Ниш, Сърбия.

Югозападният университет е първият организатор на такова събитие в международната мрежа, която обединява 10 университета от 8 държави: България, Сърбия, Македония, Черна гора, Хърватия, Словения, Австрия и Румъния.

Дейностите стартираха през месец септември 2023 година с изпълнение на планираните мобилности и множество онлайн срещи на консорциумните членове, а лятното училище е заключителната инициатива. В нея се включиха 45 студенти и преподаватели, като 34 от тях бяха от партньорските университети, а 11 - от Югозападния университет.

Програмата на международния форум включваше лекции, постерни презентации, кръгла маса и посещение на индустриални лаборатории. Събитието завърши с връчване на сертификати на всички участници. Презентациите ще бъдат събрани в електронна книжка с издаден ISBN номер.

Участието на Природо-математическия факултет в CEEPUS мрежата е в съответствие с основната стратегическа цел на Югозападния университет – осъществяване на качествени научни изследвания на високо международно ниво. Изпълнението на планираните мобилности допринася за интензифициране на международното сътрудничество в рамките на двустранни и многостранни договорености, реализиране на проекти и инициативи. Заложените задачи свързват научноизследователската работа с учебно-методическата подготовка на студенти и докторанти, което в дългосрочен план допринася за интелигентен и устойчив растеж, заложен в стратегията за развитие както на факултета, така и на университета като цяло.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини