Лавина от медали и отличия за Фолклорна група "Веселина" от силен фестивал в Созопол

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
Настоящи и бивши възпитаници на Фолклорна група "Веселина" към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград се завърнаха с множество отличия от престижния фестивал "Музите", който се проведе в Созопол.
 
Младите таланти се представиха отлично и впечатлиха журито и публиката с прекрасните си изпълнения. Сред спечелените отличия са: първо място за ФГ "Веселина" от ММФИ "Музите", специална награда на Община Созопол, диплом за достойно представяне от Световната купа по фолклор, златен медал в категория "Фолклорни песни" - автентичен фолклор от Световната купа по фолклор, номинация за голямата награда "GRAND PRIX" от Световната купа по фолклор.
 
Ръщоводителат на групата Веселинка Боянова получи диплом за съществен принос за съхранението и развитието на световните традиционни народни изкуства от ЕАФФ и диплом за високи професионални успехи от ММФИ "Музите".
 
Под патронажа на вицепрезидента на България Илияна Йотова по време на XVIII ММФИ "Музите" - Созопол се проведе и Световна Купа по фолклор Созопол 2024 - събитие със състезателен характер, част от шампионатната система по фолклор на Европейската асоциация на фолклорните фестивали - EAFF с ранг Международен шампионат.
Община Благоевград пожелава на децата от ФГ „Веселина“ и ръководителя им Веселинка Боянова още много бъдещи успехи и вдъхновение!

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини