Съдят рецидивист за отвличане на жена и детето й

Снимка: istok
Снимка: istok

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 33-годишния К.К. за отвличане на жена и малолетно лице, извършено при условията на опасен рецидив.

Обвиняемият К.К. е осъждан. Първите месеци след изтърпяване на последното му наложено наказание през м. декември 2023 г. той имал връзка с М.Д. Не след дълго отношенията помежду им приключили.

На 27.03.2024 г. жената вървяла по улица „Младост" в гр. Благоевград. Неочаквано от движещ се зад нея таксимеров автомобил излязъл К.К. и се насочил към нея. Въпреки съпротивата й той успял да я качи в колата, а впоследствие и във влак. Против волята ѝ я отвел в гр. София. Там тя била установена от полицейските служители, а обвиняемият се укрил, поради което бил обявен за общодържавно издирване.

Седмица по-късно обвиняемият проникнал през нощта в къщата, в която М.Д. живеела с децата си в гр. Благоевград. Заплашил жената с нож и я накарал да вземе малкото й дете и да тръгнат с него.

Тримата стигнали до столицата с влак. Свидетелка на незаконното лишаване от свобода на М.Д. и 2-годишния й син подала сигнал на телефон за спешни случаи 112.

Пристигналият на място полицейски аватопатрул установил самоличността на пострадалата жена, но извършителят на деянието успял да избяга. Няколко дни по-късно той бил задържан в гр. Благоевград, при което направил опит да се самоубие, като нанесъл удар с нож в областта на шията си.

Окръжен съд - Благоевград е насрочил разпоредително заседание по делото.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини