Двама депутати чакат за среща кмета Байкушев, той неволно им върза тенекия

Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук

Двама народни представители напразно чакаха на предварително уговорена среща кмета на Благоевград Методи Байкушев. Той обаче има върза тенекия, както самият призна.

Неприятната случка, породила множество коментари във фейсбук, станала на 15 юли.

Депутатката от ПП Възраждане Цвета Рангелова и колегата й от ИТН Станислав Богдански имали за 19 часа уговорка с градоначалника. Поводът за разговора бил да се обсъдят финансовото състояние на Община Благоевград, тъй като в Народното събрание предстои да се разгледа актуализация на бюджета в частта, касаеща плащания по проекти на общините.

Тъкмо заради това народните представители искали да поговорят с градоначалника, за да знаят как да защитят полагащите се средства за областния център.

Рангелова и Богдански отишли в уречения час, но заварили заключена сградата на кметството. Изчакали няколко минути, позвънили на Методи Байкушев, който обаче не отговорил. След което двамата народни избраници си тръгнали.

По-късно разбрали, че по същото време кметът Байкушев е на среща с друг народен представител от Благоевград – Андрей Цеков от Продължаваме промяната. Срещата се провеждала в залата на Историческия музей на града.

След час и половина по-късно градоначалникът се сетил за уговорката с другите депутати, позвънил на Цвета Рангелова, за да се извини и признал, че неволно й вързал тенекия.

За неприятната случка разказа във фейсбук самата Рангелова, като публикацията й предизвика десетки коментари. Тя разкритикува Байкушев и народния представител Андрей Цеков, че на въпросната среща с граждани в музея не са били дискутирани проблемите на Благоевград, а са обсъждани политиките на ПП Продължаваме промяната и са „изричани лъжи по отношение на Възраждане“.

В дискусията се включи и самият кмет, който поднася извинение за станалото недоразумение.

„Разговорът по важни теми за Благоевград винаги е приоритет и затова и провеждаме открити срещи с гражданите, както например обявената през миналата седмица среща с живущите в района на Операта. Обясних на хората, че непрекъснато водя разговори с представители на министерството, за да се уверя че ще получим средствата. Вече получихме за две от улиците, а днес дойде новината, че до няколко дни ще получим и за трета. Същото споделих и вчера, но може би не сте изгледали тази част от видеото. Ще се радвам народните представители от Благоевград да помогнат и съм благодарен за Вашата инициатива“, написа градоначалникът. 

От разпалената дискусия във фейсбук не става ясно дали Община Благоевград ще успее да си получи в пълен размер плащанията по всички проекти.

 

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Д.Д.
    Бяха 8 улици, после 6 а сега 5 улици. Този май ни прави на ...
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини