Кирил Стоянов: Кметствата чистят вододайните зони, ВиК-Петрич само събира сметките!

Кирил Стоянов
Кирил Стоянов

Кметът на петричкото село Самуилово Кирил Стоянов алармира за липса на контрол от страна на ВиК-Петрич върху разхищението на питейна вода за поливни нужди. С това пък най-често злоупотребяват тези, които нямат водомери и дружеството им начислява символични служебни сметки.

„Не може да има двоен стандарт - едни са с водомери, други нямат такива измервателни устройства. Така човек, който е без водомер, може да пусне водата да полива градината си и да легне да спи, без да го интересува колко живителна течност ще похарчи, защото няма да плати за това“, смята управникът на Самуилово.

Той разкри, че често се налага кметовете да организират почистването на вододайните зони, а това е работа на общинското дружество ВиК, което обаче проявява безстопанственост.

Друг проблем според него е, че в някои села водата от деретата е включена във водопроводната мрежа, макар че не е изследвана и това е забранено. „Но ВиК не прави проверки, не поддържа съоръженията си, за дружеството е важно да има оборот, да се вдигат сметките“, твърди Кирил Стоянов.     

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини