Жега! Утре спират за 8 часа движението на тежки камиони в 9 области

Снимка: АПИ, архив
Снимка: АПИ, архив

Утре – 16 юли, от 13 ч. до 21 ч. поради очакваните високи температури над 35 градуса, ще бъде ограничено движението на камиони над 20 т по пътни участъци на територията на 9 области - Русе, Шумен, Варна, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград и Силистра.

В област Русе ще бъде ограничено движението на тежкотоварни камиони по път I-2 Русе - Разград в участъка от изхода на Русе в посока Разград при 12-ти км до 37-ми км, както и по път I-5 Русе - Велико Търново от изхода на Русе при 6-ти до 65-ти км. Ще бъде спряно движението и по път I-5 в участъка от град Бяла в посока Русе до град Русе.

В областите Шумен и Варна временно ще бъде ограничено движението в отсечка от АМ „Хемус" от 311-и км при Буховци до 376-и км при Невша и от 376-и км до 425-и км в област Варна.

Забрана се въвежда и по път I-4 Търговище - Шумен, в отсечката Черенча - п. в. „Белокопитово" /от 250-и км до 258-и км/.

На териториите на областите Шумен и Разград тежкотоварните превозни средства ще бъдат спирани за движение в участъка от път I-2 Русе - Шумен – Варна, а в областите Силистра и Шумен по първокласния път I-7 Силистра - Шумен.

В областите Ловеч и Габрово се ограничава движението на тежкотоварни камиони по участъка от първокласния път I-4 между Коритна и село Балабан /от 10-и км до 110-и км/. Забрана се въвежда и за път I-5 Граница Велико Търново – Дряново – Габрово - граница Стара Загора между 115-и км и 144-и км.

На територията на областите Велико Търново и Търговище трафикът на камиони над 20 т ще бъде временно ограничен по път І-4 Севлиево - Велико Търново - Търговище между с. Ново село и Черенча /от 101-и км до 250-и км/. Ще бъде спрян тежкотоварният трафик и в участък от първокласния път І-5 Полски Тръмбеш – Велико Търново - Габрово от района на Полски Тръмбеш до Дебелец /от 65-и км до 115-и км/, както и по път ІІ-55 Дебелец – Предела – Гурково, в отсечката от Дебелец до село Мишеморков хан.

Спирането на тежкотоварния трафик в определени участъци от републиканската пътна мрежа в следобедните часове, когато температурите са най-високи, е за да се минимизират рисковете от деформации на пътната настилка и да се опази живота и здравето на пътуващите.

При спиране на движението тежкотоварните автомобили ще изчакват извън пътното платно на определени места, без да пречат на останалите участници в движението. Ограничението не се отнася за моторни превозни средства, превозващи бързоразвалящи се храни, товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Агенция „Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.​

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини