Две фирми подадоха оферти за ремонт на сградата на Второ основно училище в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
Две са фирмите, които искат да ремонтират и модернизират Второ основно училище „Димитър Благоев“ в Благоевград. „Бул Строй Инвест“ ЕООД и „А – Строй“ ЕООД са подали оферти за участие в конкурса за възлагане на обявената обществена поръчка за изграждане на две пристройки, за основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сградата. Офертите на кандидатите бяха отворени от конкурсната комисия, която предстои да се произнесе дали внесените документи отговарят на изискванията за допустимост, след което ще пристъпи към преглед на техническите предложения и публично отваряне на ценови оферти.
Фирмите са предложили срок за изпълнение от 450 календарни дни, което е минимумът, заложен в документите от възложителя. Прогнозната стойност за извършване на СМР е 3 307 728,02 без ДДС.
 
Проектът се финансира по Механизма за възстановяване и устойчивост, срокът за изпълнение на строително-ремонтните дейности е 35 месеца, но не по-късно от 31.05.2026 г.
Ще бъдат изградени две пристройки към основната сграда на училището, в които ще бъдат разположени 6 нови класни стаи, читалня, столова и закрита зала за спорт със съблекални и обслужващи помещения. Това ще даде възможност за преминаване към едносменен режим на учебния процес.
 
Енергийната ефективност ще бъде постигната чрез частична подмяна на съществуващата дограма на основната сграда и монтиране на фотоволтаична инсталация. С реализирането на проекта образователната институция ще се превърне в модерна, безопасна и благоприятна среда, включваща, иновативна, енергийно ефективна, подкрепяща и мотивираща образователна среда, която съдейства за повишаване на мотивацията за учене и самоподготовка и подобряване на образователните резултати на учениците.
По време на извършваните строително-монтажни работи учениците ще бъдат разпределени в учебни заведения, като близостта с II ОУ е максимално съобразена.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини