Деца учат занаяти в Белица, правят красиви сувенири в арт ателие

Снимка: Община Белица
Снимка: Община Белица
Иницативата "Забавно лято - 2024 превръща децата на Белица в арт творци. Създаденото пространство за изкуство – с хартия, книги за оцветяване, лепило, ножици, цветни моливи и боички, малки буркнчета от пюре, които са лесно достъпни, насърчиха малчуганите да превърнат творчеството си в изкуство.
 
Под ръководството на Вера Андреева – представител на работилницата за традиционни занаяти „Планински знаци, малките творци създадоха прекрасни арт творения: моливници от бурканче с декулаж от различни видове цветя и листенца, оцветяваха различни гипсови фигурки и създадоха прекрасни сувенири които занесоха вкъщи, за да подарят на мама.
 
Арт терапията е занимание едновременно за ръцете и за ума, донася удовлетворение от процеса на творчество и от постигнатия резултат, от усещането, че си създател. Има още едно предимство - възприема се като игра за откривателство и забавлява.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини