Изяждайте всичко, изхвърляме храна - призовава хотел в Созопол

Изяждайте всичко, изхвърляме храна - призовава хотел в Созопол

Един от най-луксозните хотели на родното Черноморие отправи нетипичен призив към своите гости. 

"Вземете всичко, което можете да изядете, но изяжте всичко, което взимате. Вчерашната изхвърлена храна беше 40 килограма, които могат да нахранят 120 човека", пишат от управата на хотела.

Всеки Божи ден ръководството вписва бройката на изхвърлената храна в килограми. Хотелът най-често работи с all inclusive оферти, което предполага храна на корем по три пъти на ден.

Много често обаче гостите препълват чиниите си с промишлени количества храна. Яденето не се изяжда, а директно отлита в кофата за смет, след като приключат закуската, обядът и вечерята.

"Да караш клиентите да се чувстват виновни, докато са на почивка и си гледат кефа, че и са си платили за това... Туризмът в  България е епичен", появиха се обаче и такива гневни коменари в социалните мрежи.

"Сигурна съм, че зад посланието не се крие желание за вменяване на вина, а за прекратяване на разхищението и лакомията, които наблюдаваме от години", контрира Теодора Стефанова под заформила се дискусия във фейсбук.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини