Ремонтират и оборудват с нова техника и мебели общежитието на земеделската гимназия в Сандански

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

Днес бе поставено символично начало на строително-монтажните дейности по цялостната реконструкция и оборудване на ученическите общежития на Земеделската професионална гимназия „Климент Тимирязев“ в град Сандански. Тържествен водосвет отслужи архиерейския наместник отец Георги Танчев.

Сградата, която изцяло ще придобие нов облик и ще се превърне модерно и съвременно ученическо общежитие, е построена преди повече от 43 години.

В края на миналата година община Сандански бе одобрена за финансиране на проекта по Националния план за възстановяване и устойчивост, като стойността на ремонта и оборудването е 4 614 281 лв. без ДДС. Сградата ще се санира, ще се направи топлинно изолиране на външни стени, покрив, под, дограма и вътрешни стени. Ще се модернизират системите за отопление и осветление, ще се изгради фотоволтаична система за собствено потребление, ще се извършат ремонтни дейности по електро, ВиК, отопление, вентилация, климатизация, пожароизвестяване.

Ще се направи пълна подмяна на съществуващото оборудване и обзавеждане на всички вътрешни помещения. След ремонта в тях ще се монтира ново обзавеждане - шкафове, гардероби, легла, бюра със столове, дивани и друга мебел, както и съответното оборудване - хладилници, телевизори и друга техника за осигуряване на съвременни условия за живот на учениците.

Ще се монтирасистема за видеонаблюдение и контрол на достъпа, пожароизвестителна система, ще се обнови системата за мълниезащита, ще се подмени асансьорната уредба, ще се осигури достъпна среда за хора с увреждания и ще се обновят околните външни пространства.

С прилагане на всички дейности за енергийна ефективност ще се подобри не само цялостният облик на сградата, но и ще се ограничат разходите по нейната поддръжка.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини