Грамада! Община Петрич събра и извози над 25 тона стари гуми от коли

Снимка: Община Петрич
Снимка: Община Петрич

Събирани от нерегламентирани места през последните две години стари автомобилни гуми се извозват до специализирани предприятия за рециклиране и оползотворяване.

Те се съхраняваха при входа на депото за битови отпадъци край град Петрич. Над 25 тона от тях вече са транспортирани.

Близо 250 тона е количеството, за което се създава организация по извозване. Част от гумите са събирани от служители на Общината, а други са струпвани незаконно край депото от граждани и фирми.

Община Петрич прави пореден разход, за да не се стига до палежи на гумите в полски райони, каквато практика има от години. Голямото количество гуми е пазено при депото за битови отпадъци според правилата за пожарна безопасност, за да не лумнат в пламъци при високите температури през последните седмици.

Призивът към фирмите за смяна на гуми и към жителите на община Петрич остава същият: Да не се изхвърлят безобразно на всевъзможни места излезлите от употреба автомобилни гуми! Депото край града също не е място, на което да се струпват.

Съгласно Наредбата за управление на отпадъците и поддържане чистотата на територията на община Петрич, приета от Общински съвет, предвидената глоба за изхвърляне на автомобилни гуми е следната: за физически лица - от 200 до 1000 лв.; за юридически лица и еднолични търговци се налага имуществена санкция от 5000 до 10 000 лв.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини