Огнеборци от Благоевград поеха към Гърция, ще помагат в гасенето на пожари

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

20 български пожарникари и двама служители на Столична община с два пожарни автомобила тръгнаха за Гърция, за да оказват помощ на съседите ни в активния пожароопасен сезон.

Българският модул за наземно гасене на горски пожари бе изпратен от Благоевград от Александър Джартов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", както и от Красимир Димитров, директор на „Аварийна помощ и превенция" към Столичната община. Гл. комисар Джартов проведе последния инструктаж на групата, преди са потеглят към Гърция. Да изпълняват стриктно задълженията си и да не забравят, че представят България, им каза той. Пожела им успешна работа и да се завърнат без произшествия.

Нашите огнеборци ще бъдат в Солун, но ще се включват на помощ на гръцките си колеги не само в този район, а навсякъде, където има нужда.

За трета поредна година България изпраща наземен модул за гасене на пожари. 

"Нашите служители са добре обучени и екипирани и ще работят наравно с пожарникарите и преди тръгване минаха нов опреснителен курс", каза Красимир Димитров от Столична община.

След 20 дни групата ще се върне обратно у нас, а след това ще бъде изпратена и втора.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини