Откриха тържествено новата спортна зала в село Долно Дряново

Откриха тържествено новата спортна зала в село Долно Дряново
В гърменското село Долно Дряново беше открита модерна спортна зала вчера. Това става 40 години след построяването на сградата на Обединено училище "Христо Ботев".
 
Празничното за местната общност събитие вчера уважиха Таня Михайлова - зам.-министър на МОН, и Георги Динев - областен управител на Благоевград, директори на училища, кметове и стотици гости.
 
Децата и младежите на населеното място ще спортуват при перфектни условия.

Учениците вече се радват на новата придобивка.

Строежът започна през септември 2022 година. Стойността на спортното съоръжение е 560 000 лева, то е със застроена площ от 540 квадратни метра. Конструкцията е метална и е направена със сандвич панели. В залата ще се играе волейбол, хандбал, футбол и баскетбол. Над съблекалните е построен фитнес център, в който освен фитнес уреди има маса за канадска борба и джаги. Край игрището са монтирани 200 седалки.

„Убеден съм, че тази спортна зела е едно от най-хубавите неща за Долно Дряново. В продължение на 3 години не спрях да лобирам пред много министри и отговорни фактори за финансиране на проекта. Времето ще докаже, че усилията са си стрували. Жителите на Долно Дряново ще спортуват при прекрасни условия. Това е мечтана спортна зала. За нас най-важно е да осигурим комфорта на учениците и за качествено обучение, и за спорт”, заяви Рахим Арнаудов, учител в ОбУ „Христо Ботев”.

                                   Спортна зала-Долно Дряново-3

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Съби Ролев
    Красива и функционална спортна зала. Да им е честита на децата и учителите на това прекрасно село.Пожелавам им да имат спортисти на национално и европейско ниво.Благодарности към всички взели участие в построяването на тази красива сграда.
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини