Търговци няма да плащат наем за общински терени, докато се ремонтира ул. Пирин в Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско
С решение на Общинския съвет в Банско бяха освободени търговците от плащане на такси за наетите терени, които са общинска собственост. То важи за периода на ремонт на улица "Пирин", която ще бъде превърната в красива пешеходна зона за разходки и отдих. Предложението това да се гласува бе на кмета Стойчо Баненски.
 
Съветниците на вчерашното заседание, ръководено от председателя на ОбС - Димитър Русков, приеха изменения и допълнения в учредителния акт на търговското дружество „Общински паркинги – Банско“. С разширяването на дейността му дружеството ще отговаря и за организацията на междуградския и междуселищния транспорт, включително транспортна и посредническа дейност, продажба на билети и други.
 
Общинските съветници одобриха отдаването под наем на маломерни имоти от Общинския поземлен фонд – частна общинска собственост, за стопанската 2024 – 2025 година.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини