Гимназисти празнуваха рожден ден на училището си в Разлог с китка еньовче

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

С китка еньовче, хляб и сол ученици, учители и гости отбелязаха днес 60-годишнината на Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в град Разлог. Водосвет за здраве отслужи отец Димитър.

Празнично украсеният двор на учебното заведение се изпълни с десетки хора. Сред официалните гости бе ръководството на община Разлог – кметът Красимир Герчев, заместниците му, както и председателят на Общински съвет - Иван Димитров.

Десетки учители, оставили част от живота си в училището, с радост и умиление се завърнаха, сред тях бе и дългогодишният учител по български език - 88-годишният Асен Стругов.

Сред гостите бяха и възпитаници на професионалната гимназия, които днес са утвърдени и доказали се фермери и земеделци. Представители на Аграрния университет също присъстваха на събитието.

Под наредените и украсени шатри бе направен своеобразен парад на професиите, които се изучават в гимназията.

Кметът на Красимир Герчев поздрави учениците и учителите, той им пожела много бъдещи успехи. Сред поздравителните адреси имаше и един по-специален и емоционален - от майката на ученик на гимназията, която с благодарствени думи изрази своята признателност към целия колектив на ПГ по МСС.

Здравословният начин на живот и екологичното възпитание са в основата на възгледите на училищния колектив. Ето защо гостите имаха честта да се насладят на биологичен кетъринг - с екологично чисти продукти, произведени от учениците на ПГ по МСС и от фирмите партньори.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини