Бегачи от 5 държави в надпревара до връх Вихрен, първи е световният шампион Шабан Мустафа

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Традиционното състезание "Пирин рън" тази година събра близо седемдесет състезатели от пет националности в надпреварата към първенеца на Пирин - връх Вихрен. Това събитие е част от планинската надпревара „Пет планини“.

Стартът на 14-ото издание беше даден от зам.-кмет Магдалена Юсева, която поздрави състезателите и благодари на организаторите СК „Маратон" за доброто партньорство. Юсева подчерта, че тази традиция допринася за това Банско да затвърждава титлата си на европейски град на спорта.

Победител в тазгодишното състезание стана световният шампион по планинско бягане Шабан Мустафа. Българският атлет спечели в интригуващ двубой с мароканския бегач Абдела Таграфет с време 1:47:30 ч. Второто място остана за мароканеца с време 1:53:26 ч, а трети завърши Милко Еленски (2:06:21 ч).

Безспорно при жените победителка стана Йорданка Тренкова с време 2:42:32 ч, а подиума при дамите допълниха украинката Катерина Веселкова с време 2:54:42 ч и българката Бела Дулева (2:56:33 ч).

И тази година Пирин посрещна участниците с благоприятни условия за бягане, което допринесе за отличната организация и за доброто представяне на атлетите от всички възрастови групи.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини