Медицинският ни хеликоптер спаси мъж от Кюстендил в тежко състояние

Снимка: ЦСМПВ
Снимка: ЦСМПВ

Дежурният медицински екип на Център за спешна медицинска помощ по въздуха - д-р Тина Димитрова-Иванова и медицинската сестра Надежда Костова, са се отзовали на сигнал, подаден към Координационната централа на ЦСМПВ за 64-годишен пациент в тежко състояние, съобщават на фейсбук страницата си от Центъра.

Хеликоптерът, пилотиран от капитаните Васил Вълков и Велин Андреев, е излетял за Кюстендил в 14:21 ч. Междувременно пациентът е бил транспортиран от болницата до мястото на кацане. В 14:45 ч въздушният медицински екип е пристигнал и поел мъжа.

Само след час въздушната линейка е кацнала на болничното вертолетно летище на УМБАЛ „Света Екатерина". От там пациентът е поет от екип на ЦСМП-София и е откаран с линейка до УМБАЛСМ „Пирогов".

Това е четвъртата успешна ХЕМС мисия и трета от типа hospital to hospital, припомнят от ЦСМПВ .

На 20 юни от Министерството на здравеопазването съобщиха, че екип на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха е изпълнил първична мисия – транспортиране на пациент от мястото на инцидента до хеликоптерна площадка на лечебно заведение.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини