Община Симитли спечели нов социален проект

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Община Симитли от години е пример за качествено предоставяне на социални услуги. Спечелен е нов социален проект към Фонд  „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика. Той е за доставка на ново оборудване и обзавеждане на ДЦДМУ„Слънчев ден“ в град Симитли. Средствата, които ще бъдат отпуснати, са за закупуване на ново оборудване и обзавеждане за предоставяне на социалната услуга, която да кореспондира с индивидуалните потребности на ползвателите, като задоволи максимално техните възможности за справяне с трудностите, свързани с тяхната реинтеграция.

В Община Симитли от 2006 година функционира Дневен център за деца и младежи с увреждания като държавно делегирана  дейност с капацитет 24 места. Социалната услуга предлага специализирани услуги за деца и младежи с различна степен и вид на уврежданията, като целта на предоставяната социална услуга е подобряване качеството на живот на децата и техните семейства, улесняване социалното включване на децата чрез създаване на среда, стимулираща независимостта им, предлагане на услуги съобразно индивидуалните нужди на всеки, насърчаване и подкрепяне социалното и емоционално развитие на всеки потребител.

С осигуряване на допълнително ново обзавеждане и оборудване ще се разшири спектърът от предоставяните социални услуги в ДЦДМУ, ще се задоволят индивидуалните потребности, ще се надградят и условията за работещите и ползвателите на социалната услуга. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини