Строят парк за отдих и планинско колоездене в местността Голак над Разлог

Снимка: Илинден Прес, архив
Снимка: Илинден Прес, архив

Община Разлог ще изгради атракционен парк за туризъм и отдих в местността Голак над града. Новата туристическа дестинация ще стане факт след спечелен проект по трансгранично сътрудничество България - Северна Македония.

„Хълмът Голак и сега е предпочитано място за разходки на жители и гости на Разлог. До него води панорамната алея „Стъпалата“. Преди години изградихме 12-метрова кула, от която всеки може да види планините Рила, Пирин и Родопите. Сега инвестиционното ни предложение е да създадем многофункционален парк за отдих на открито“, заяви днес кметът на община Разлог – Красимир Герчев.

Ще има специално обособено място за планинско колоездене, разделено на 2 зони - за малки деца и начинаещи и за юноши и възрастни със средни и напреднали умения, а велоалеите ще са с дължина от 800 метра.

Ще има и две детски площадки за игри и детска работилница на открито. Естествена туристическа пътека за достъп ще обслужва пешеходци, туристи и колоездачи за връзка с града и зоните в парка. Ще се изградят зони за почивка и релакс зони на различни места в парка. Ще се построи сграда за информационно-техническо обслужване, ще се направят входни зони и ще се монтират информационни табели.

По този начин местните младежи ще имат възможност да се занимават с активни дейности на открито като планинско колоездене, туризъм и игри, ще се повиши популярността на региона. Ще се създаде нов атрактивен туристически продукт, който да разнообрази предлаганите туристически услуги в региона. Пешеходният достъп до новата зона за отдих е осигурен от две места - от началото на панорамна алея „Стъпалата“ и по пешеходна пътека от улица „Голак“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини