В Пловдив индийски шофьори ще карат градските автобуси заради недостига на кадри

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Ръководството на обществения транспорт в Пловдив се сблъсква с недостиг на шофьори, което ги кара да наемат персонал от чужбина. По информация на БНТ около 30 индийски шофьори скоро ще управляват градските автобуси в Пловдив, тъй като усилията за намиране на шофьори от съседни страни като Молдова и Украйна не са били успешни.

Процесът на набиране на индийски шофьори вече е приключил, като кандидатите са преминали успешно необходимите конкурси. Сред условията е и владеенето на английски език, а подготовката на документите и визите им е в ход, обясни Димитър Чолаков, управител на транспортната фирма. Индийските шофьори ще получават същото заплащане като българските си колеги и ще им бъде осигурено настаняване.

Преди да започнат да изпълняват задълженията си, новоназначените ще преминат през цялостно обучение, за да се запознаят с превозните средства, маршрутите и условията на работа в градски условия, допълни Чолаков.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини