Китай и Русия почнаха да строят мост над река Амур

Китай и Русия почнаха да строят мост над река Амур

В Благовещенски район, премина тържествена церемония за началото на строителството на моста Благовещенск-Хейхе над река Амур между Китай и Русия. Проекта е от повече от 20 години, предаде China News Service . Губернаторът на провинцията Хей Лун Цзян,  Лу Хао е заяви, че очаква чрез проекта рязко да се повиши ръста железопътните и автомобилни превози между Далечния Изток на Русия и китайската  провинция , а така също ми модернизацията на транспортната система между двете страни .

Както заяви секретарят на градската администрацията  на град Хейхе - Цин Ентин:  «мостът ще стане важен етап по реализацията на инициативата „Един пояс - един  път”, а също така и за икономическия коридор Китай –Русия и Монголия » предаде ТАСС. По данни на китайската страна , планираната стойност ма моста ще е около 355 600 000  долара . Очаква  се ,че той ще се пусне в експлоатация  през 2019 година . Дължината на моста ще е 19,9 километра.  

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини