Станислав Богдански от Има такъв народ отново заслужи мястото си в парламента

Станислав Богдански
Станислав Богдански

Станаха ясни имената на всички 11 депутати от 1-ви МИР-Благоевград. За втори пореден път в парламента влиза благоевградчанинът Станислав Богдански от ПП "Има такъв народ". Той е бивш областен координатор на партията в Пиринския край и бе на второ място в листата. Водачът Тошко Йорданов, зам.-председател на партията и председател на парламентарната група, реши да влезе в Народното събрание от друг избирателен район - Варна. Това също е признание за Богдански, защото явно съпартийците му са доволни от работата му в парламента.

„Станислав много бързо се превърна в един от лидерите и в едно от остриетата на нашата парламентарна група. Той се отличава най-вече с две неща – има морал и е професионалист", това каза за него преди няколко месеца Александър Вълчев.

Самият Станислав Богдански благодари на всички, които са подкрепили партия "Има такъв народ", както и на тези, които са отделили от времето си, за да гласуват за която партия са преценили. "Благодаря на членовете и симпатизантите на партията, които не се умориха да вярват, че ще се справим. Благодаря ви за положените усилия и за множеството разговори очи в очи с хората. Благодаря на семейството и приятелите си. Благодаря ви от сърце", написа в профила си във Фейсбук Станислав Богдански.

Лидерът в оставка на БСП - Корнелия Нинова, остави Благоевградска област без депутат от региона. Тя предпочете да стане народен представител от 1-ви МИР - Благоевград, където беше водач на кандидатдепутатската листа, а не от София-град.

Това лиши от възможността в 50-ия парламент да влезе Гергана Орманлиева от Гоце Делчев, дългогодишен член на БСП и три мандата общински съветник там. Тя получи 1505 преференции, най-много в цялата листа на социалистическата партия, далеч след нея се нарежда Корнелия Нинова с 623.

Председателят на ДПС Делян Пеевски и водач на листата в Пиринско реши да влезе в парламента от Кърджали, а вторият в листата Йордан Цонев влиза от Велико Търново. По този начин тримата депутати на партияат от региона са Ибраим Зайденов - съпредседател на Младежи - ДПС, общински лидер в Благоевград и общински съветник в областния център, Фатима Йълдъс - председател на женското дружество в Белица, Ахмед Вранчев - лидер на ДПС в Гърмен и председател на Общинския съвт там.

Четиримата депутати на ГЕРБ са водачът Росен Желязков, последният в листата и с най-много преференции Стефан Апостолов от Симитли, Костадин Стойков от Петрич и Георги Георгиев от Сандански. При съставяне на правителство е много вероятно Росен Желязков да заеме пост в изпълнителната власт, което ще отвори място в 50-ия парламент за Илиан Георгиев от Благоевград, който направи силна кампания и получи 3336 преференции. 

Цвета Рангелова пак влиза в парламента от ПП "Възраждане", там е и Андрей Цеков - водач на листата на ПП "Продължаваме промяната" и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини