58 000 са недействителните бюлетини на вота за Народно събрание

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

На изборите са отчетени над 58 000 недействителни гласове, а общият брой на действителните е 2 211 648. Това показват данните на ЦИК от гласуването за Народно събрание, информира NOVA.

63 913 са гласувалите с "Не подкрепям никого".

Данните от разпределението на мандатите на партиите и коалициите по изборни райони сочат, че ГЕРБ-СДС ще има най-много депутати - по петима, те ще са от Варна и от 23-и МИР София. 

В Кърджали и петте мандата от района отиват при ДПС. Избирателната активност на изборите за национален парламент е била 34.41%, а за евровота - 33.78%. ЦИК вече обяви и депутатите, избрани в два многомандатни района. Те имат срок до края на днешния работен ден да изберат откъде влизат в 50-ото Народно събрание.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини