Мощна буря удари Банско снощи, повали дървета и клони, нанесе щети на коли

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско
Мощна буря връхлетя снощи град Банско и прекърши дървета, клони, причини щети на автомобили. Няма данни за пострадали хора. Малко преди урагана местните жители бяха предупредени да останат по домовете си и да внимават къде паркират автомобилите си - да не оставят колите си под дървета и стълбове.
 
Силният вятър повали няколко дървета, има счупени клони, някои от тях са паднали върху автомобили.
 
Съборени са дървета не само в града, но и по пътя към Пирин планина.
 
Кметът на Банско Стойчо Баненски благодари на съгражданите си за отговорното поведение по време на мощната вятърна буря, както и на служителите на Национален парк  „Пирин“, РС ПБЗН - Банско, които своевременно и адекватно реагираха на сигналите за разчистване на паднали дървета.
 
Общински мобилни екипи проверяват и днес за проблеми в движението по улиците. Огледите ще продължат през целия ден, за да се почистят повалените дървета и клони.
 
Където има проблеми, хората могат да съобщят с обаждане на национален телефон 112 или на дежурен общински служител - 074988622.
 
"Няма сериозни щети, а най-важно е, че няма пострадали хора. На повечето места вече сме разчистили. Няма непроходими пътища. Днес ще успеем да почистим навсякъде", каза тази сутрин кметът Стойчо Баненски.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини