Петричанин вози в колата си над 12,5 кг кокаин, зад решетките е

Снимка: ОД МВР-Благоевград
Снимка: ОД МВР-Благоевград

Полицейски служители на ОД МВР-Благоевград откриха голямо количество кокаин в лек автомобил. Униформените служители на реда спрели вчера лека кола, шофирана от 53-годишен мъж от Петрич. 

При извършена справка в масивите на МВР полицаите, че шофьорът е с множество криминалистически регистрации в полицията и е осъждан. Водачът бил съпроводен в районното управление за тестване с техническо средство за употреба на наркотици. 

Под задните седалки в колата полицейските служители открили изрязан отвор в пода, през който се забелязвали правоъгълни пакети, обвити с прозрачно фолио. Последвали процесуално-следствени действия при условията на неотложност и от колата са иззети 12 пакета, съдържащи бяло прахообразно вещество, което при направен полеви наркотест е реагирало на кокаин. Общото тегло на наркотика е 12 699 грама.

С постановление на наблюдаващия прокурор 53-годишният мъж е привлечен като обвиняем за държане на високорисково наркотично вещество в големи размери с цел разпространение. Престъпното деяние е извършено от него в условията на опасен рецидив. Той е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за взимане на постоянна мярка за задържане.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини