Служители на фонд Земеделие изкараха доволно 6 дни в Турция като членове на СИК

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Екслидерът на Жени ГЕРБ в Благоевград Елена Ташкова е участвала в изборите за български и европейски парламент като член на избирателна секция в Турция, но не по партийна линия, а по чл. 103, ал. 1 като държавен служител. Тя била разпределена в секцията в община Есенюрт 3 в Истанбул.

Кандидатстването на държавни служители за участие в СИК извън страната е чрез подаване на заявление в службата. Елена Ташкова кандидатствала през Държавен фонд „Земеделие“ – София, където работи вече година, след като спечели конкурс за експерт „Вино, промоции и лицензии“.

 Одобрените държавни служители се разпределят от Външно министерство в секциите по цял свят. На членовете на секции извън страната държавата ни изплати за изборите 2 в 1 по 250 евро за вота за Европарламент и 195 евро за народни представители. Отделно покрива  пътните разходи, както и хотела и изплаща включително командировъчни на държавните служители. В таблица за валутния размер на дневните и квартирните пари към Наредбата за служебни коментировки в чужбина  за Турция са записани 39 евро за дневни разходи.

Командированите в Турция членове на избирателни секции тръгнаха от България миналия четвъртък, като първият ден е минал в път, в петък са преминали обучение, в събота подготвили секциите за изборния неделен ден. Прибраха се завчера, на 11юни, след предаването на всички изборни книжа предишния ден.

Освен екслидера на Жени ГЕРБ – Благоевград в секционни комисии в Турция са били още двама  държавни служители от  Благоевград, научи „Струма”. Снежана Колева (бивша Шаренкова) и Иван Тупавичаров, които живеят на семейни начала, и двамата служители в Областна дирекция  „Земеделие“ – Благоевград, са били членове на секционни комисии по чл. 103 в кв. „Чамлъкуле” в община Буджа в Измир. 

Източник: Вестник "Струма"

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини